Nemzetközi gyalogos zarándoklat a Sacré Coeur nővérekkel Franciaországban

Helyszín (szöveges)
Franciaország, Grenoble

A Szent Szív Társaság (Sacré Coeur) nővérei és a nyugat-európai Magis által szervezett zarándoklat lesz 2018. július 21. és 28. között Franciaországban, Grenoble közelében. A zarándokok Szent Philippine Duchsene lába nyomában járnak majd, aki a Sacré Coeur nagy misszionáriusa volt a 19. század elején.

Az alábbiakban a Sacré Coeur nővérek meghívását közöljük:

2018-ban van a 200 éves évfordulója annak, hogy Szent Philippine Duchsene megérkezett Észak-Amerikába, egy még szinte érintetlen területre. Az ezen eseményről való megemlékezés jó lehetőség arra, hogy felfedezzük együtt, mi is az a misszió, és hogy megtanuljuk, hogyan tudjuk ma átlépni a határainkat és megnyílni a más, az ismeretlen felé.

A francia forradalom idején Philippine családjával együtt Grâne-ban lakott. Majd mégis visszatért Grenoble-ba, hogy a legszegényebbek mellett lehessen. A zarándoklatunk ezért Grâne-ból fog indulni (5 km-re van Allex-től) és Grenoble-ba érkezünk. Naponta kb. 20-25 km-t fogunk gyalogolni illetve egy szakaszt busszal fogunk majd megtenni. A zarándoklat Philippine alakja köré épül, melynek során lesznek különböző imaidők, tapasztalatszerzés, megosztás, visszapillantás, és ismerkedés a különböző nemzetiségű fiatalokkal.

Nyelv: Angol vagy francia nyelvtudás szükséges a közös imákon és a kiscsoportos beszélgetéseken való részvételhez.
Korosztály: 18-35 év
Költségek: az ottartózkodást támogatásokból meg tudjuk oldani, és a Franciaországon belüli közlekedésre is igyekszünk még forrásokat találni, így a személyenként fizetendő összeg a Bp-Lyon-Bp. utazást jelenti. (Ez lehet egyéni szervezés is.)

Jelentkezés: Minél hamarabb, de legkésőbb 2018. február 28-ig.
Érdeklődés és jelentkezés: hivatasrscj@gmail.com vagy személyesen Heim Kata rscj

Esemény jellege
Gyalogos túra
Zarándoklat